Slivovi cmoki (vegan)


Če se mi je po čem tožilo, so bili to slivovi cmoki. In glej ga zlomk oni dan tašča omeni, da so še slive v skrinji. Akcija!



Sestavine (za cc 8 cmokov):

  • 300 gramov krompirja
  • 100 gramov moke (dala sem polnozrnato pšenično moko, najverjetneje pa se odlično obnese tudi pirina)
  • 1 solidna žlica koruznega škroba
  • 1 dcl vode ali sojinega mleka oz. po potrebi
  • če je masa prerahla za oblikovanje dodam belo moko
  • 6 sliv
  • nekaj (kokosovega) sladkorja ali rjavega sladkorja

Krompir skuhamo v oblicah in ga olupimo, še toplega pretlačilo in pustimo da do ohladi. Nato vmešamo presejano moko s škrobom, vodo in zamesimo. Če se preveč oprijema na roke, dodamo nekaj bele moke in pustimo počivati okoli 20 minut na sobni temperaturi.

Nato kepo oblikujemo v salamo, razdelimo na 8 enakih delov. Vsakega od delov potrosimo z belo moko in oblikujemo v krog. Po potrebi krog še malo pomokamo, nato pa vstavimo posladkano slivo in oblikujemo v cmok. Povaljamo v moki.



Cmoke kuham na pari in so odlični, lahko pa jih seveda kuhate tudi v vodi.



Zabelo pripravim odvisno do nadeva, tu se najbolje podajo popražene drobtine in malce rjavega sladkorja.



Prilegla se je velika skleda solate :P



Dober tek!

Komentarji