Če se mi
je po čem tožilo, so bili to slivovi cmoki. In glej ga zlomk oni dan tašča
omeni, da so še slive v skrinji. Akcija!
Sestavine
(za cc 8 cmokov):
- 300 gramov krompirja
- 100 gramov moke (dala sem polnozrnato pšenično moko, najverjetneje pa se odlično obnese tudi pirina)
- 1 solidna žlica koruznega škroba
- 1 dcl vode ali sojinega mleka oz. po potrebi
- če je masa prerahla za oblikovanje dodam belo moko
- 6 sliv
- nekaj (kokosovega) sladkorja ali rjavega sladkorja
Krompir
skuhamo v oblicah in ga olupimo, še toplega pretlačilo in pustimo da do ohladi.
Nato vmešamo presejano moko s škrobom, vodo in zamesimo. Če se preveč oprijema na
roke, dodamo nekaj bele moke in pustimo počivati okoli 20 minut na sobni
temperaturi.
Nato kepo
oblikujemo v salamo, razdelimo na 8 enakih delov. Vsakega od delov potrosimo z
belo moko in oblikujemo v krog. Po potrebi krog še malo pomokamo, nato
pa vstavimo posladkano slivo in oblikujemo v cmok. Povaljamo v moki.
Cmoke kuham
na pari in so odlični, lahko pa jih seveda kuhate tudi v vodi.
Zabelo
pripravim odvisno do nadeva, tu se najbolje podajo popražene drobtine in malce
rjavega sladkorja.
Prilegla se
je velika skleda solate :P
Dober tek!
Komentarji
Objavite komentar