Kifeljčar iz pečice in velika skleda domače zelen solate

Kifeljčar, no ves krompir vedno pečem v glinenem pekaču. Nekako se mi zdi da je okus neprimerno boljši. Pa še tisto ko na koncu ostane prijeto hrustljavo na pekaču ne neprecenljivega okusa :)

Za to okusno kosilo ni potrebno veliko sestavin.

Za dve osebi (ker sva požeruha na kifeljčar in je vedno "overdose"):
  • 1 kg kifeljčarja
  • 0,5 dcl olivnega olja
  • večja vejica rožmarina
  • žajbelj
  • zajeten šopek drobnjaka
  • zajeten šopek peteršilja
  • sol, poper
  • šalotka
  • par kaplic limone
Krompir dodobra operem in ga pečem z lupino, če je potrebno ga malce prerežem, le večje, drugače pečem celega mi je tako najboljši.

V pekač dam olivo olje in pekač postavim v pečico na 200 stopinj, po 10 minutah pekač vzamem ven in v vroče olje stresem krompir, šalotko, žajbelj in rožmarin, solim in malce popopram.

Pečico zmanjšam na 180°C in pečem dobrih 45 min oz. toliko da je pečeno. Malce je odvisno od velikosti krompirja. Ko je krompir pečen, ga še zapečem na 200 stopinjah nekje 10 minut. Vzamem ga iz pečice, posujem z nasekljanim drobnjakom in peretšiljem, pokapam z limono, premešam in pustim stati nekje 5 minut.

To je to, poleg skleda solate in božansko kosilo je pripravljeno.

Seveda še boljša in okusnejša varianta pečenja tega krompirja je izpod peke ali kar v foliji :) :P

Dober tek!

Komentarji