Juha iz hokaido buče


Slika juhe v buči ni moja je pa tako noro kjut, da sem jo uporabila - www.bodieko.si
Petek je tu, vikend, pohajkovanja ali delo na vrtu, neglede na slabo vremensko napoved nam to ne sme kvariti razpoloženja.

Ta juha nam bo pomagala izboljšati počutje in odgnala slabo voljo, zaradi velike vsebnosti karotenoidov pa je odlično krepčilo imunskemu sistemu.

Za 4-6 oseb potrebujemo:
  • 1,5 kg hokaido buč
  • 2 srednje veliki čebuli
  • vodaza kuhanje, je ni potrebno odvisno od tega kako gosto juho želite
  • 0,5 – 1 liter ovsenega mleka (oz. nadomestiti z vodo)
  • sončnično ali olivno olje
  • sol, poper, muškatni orešček
  • stoječi kuhinjski mešalnik
Priprava:
Bučo operemo in očistimo semen in jo narežemo na kock. Sesekljano čebulo popražimo na olju, dodamo kocke buče in dušimo nekje 10 minut. Premešamo, nato dodamo vodo in v pokriti posodi skuhamo. (nekje 20 minut oz dokler kocke ne razpadejo). S paličnim mešalnikom zmikasamo in dodamo ovseno mleko. Solimo, popramo, dodamo želene jušne začimbe, ne smemo pa pozabiti muškatni orešček, saj da juhi poseben čar. Zelo se ji poda tudi curry, kurkuma …
Za še boljše počutje priporočam za sladico eno kepico sladoleda :)

Dober tek!

Komentarji