Domači "timijan" rezanci v omaki iz domačih paradižnikov

Danes sem ves dopoldan kar precej hodila okoli in se mi ni zdelo smiselno preživeti preveč časa za štedilnikom. Hitra odločitev za hitro pripravljeno kosilo - testenine in paradižnikova omaka.
Bila sem prav vesela, da je mož pozabil kupiti testenine, sem jih raje pripravila doma. Pripravljeni so hitro, okus pa je neprimerljiv s kupljenimi :)

V skrinji imam še precej zamrznjenega paradižnika, na vrtu sta tašča in tast že uredila zelišča, imamo pa tudi precej berivke. Tako, da se za pripravo okusnega kosila hitro najde zamisel.

Testenine/rezanci:
  • 300g črne moke 
  • 4 žlice olivnega olja
  • pol dcl vode
  • ščep soli
  • ščep kurkume da dobijo zgled "iz domačih jajc"
  • malce timijana
Omaka:
  • pol kg paradižnika (imam v skrinji še zamrznjenega od lani) :)
  • pol čebule
  • česen, drobnjak in bazilika

Pripravim testenine po že objavljenem receptu :)
V to testo sem že z vodo dodala še timijan, ker se bo zelo dobro prilegel. In sicer ga stolčem v možnarju.

Za omako najprej popražimo čebulo, ko postekleni dodamo paradižnike in v pokriti posodi dušimo da se paradižnik razpusti dodamo česen, sol,drobnjak in baziliko.

Zraven postrežem skledo mlade solate.

Dober tek!

p.s.: Preostale rezance dobro posušimo. Dodatno sem narezala še malo blekcev za v mineštro. Ko so res popolnoma suhi jih hranimo v zaprti posodi.





 

Komentarji