Vegan po nedeljsko

Pražen krompir, mlada solatka in polpet. Kaj lepšega.
Seveda se je lahko bahati z mlado solatko, če jo je na vrtu veliko. Tako je, če imaš taščo in tasta kot jaz :)

Pražen krompir je pripravljen z olivnim oljem in šalotko.

Polpete pa sem pripravila iz:
  • 50g ovsenih kosmičev
  • malo mešane zamrznjene zelenjave
  • eno korenje
  • šalotka
  • česen
  • olivno olje, sol, poper, šetraj
  • malce drobtin
Najprej z vročo vodo, ki smo ji dodali dober ščep soli, poper in šetraj) prelijemo kosmiče in jih vmešamo v voljno maso, pustimo jih, da počakajo ostale dodatke.
Popražim šalotko, dodam malo zamrznjene zelenjave (grah, mlada koruza), naribano korenje, podušimo 10 minut.  Dodamo česen in vse sestavine dodamo k kosmičem. 
Iz dobljene mase naredimo polpete, jih malce dodatno ogrnemo v drobtine in jih popečemo v ponvi.

Kosilo je pripravljeno v pol ure in je zelo dobro.

Dober tek!

Komentarji