Vegan polnjene testenine - žliktofi |
Testo pripravimo enako kot za rezance, morda je lahko malce mehkejše.
Nadev pripravimo čisto preprosto.
- tofu
- čebula
- regrat
- sol, poper, olivno olje
- po želji 2 žlici mletih lešnikov
Na olivnem
olju zarumenimo čebulo, dodamo tofu, česen in na drobno narezan regrat.
Ko je lepo
prepraženo, ohladimo in zmečkamo, da dobimo lepo maso. Dodamo malce mletih
lešnikov. To po želji lahko tudi brez, nadev naj bo kompakten, da lahko z
žličko oblikujete kupček.
Testo
zvaljamo, oblikujemo krogce in jih polnimo z nadevom. Da se nam lepo sprimejo
robove nelahko pomažemo z vodo, če pa imate takle stiskalnik, kot je na sliki,
pa to ni potrebno.
Testene
žepke skuhamo v osoljenem kropu. Kuhani so zelo hitro nekje 5 minut.
Slika je simbolična |
"Omaka":
- regrat
- por
- olivno olje
- po želji malce suhega čilija
- po želji na koščke narezan posušen paradižnik (dodamo gačisto na koncu, na krožniku)
Vse
sestavine prilagodite svojim želja, vedeti je treba le, da regrat zelo upade in
ga je fino dati malce več.
Na olivnem
olju popražimo por, solimo, popramo in dodamo regrat. Vse na blagem ognju dušimo
še 5 minut in nato dodamo kuhane testenineske žepke.
Zraven
skleda solate, po možnosti regrat :)
Dober tek!
Komentarji
Objavite komentar