Ni "nedeljsko kosilo" je pa kosilo v nedeljo :)
Pripravimo testo za tortilje, jih popečemo in nadevamo z
želenim nadevom.
Testo:
- 100 g moke
- 50 g koruzne moke
- 1 žlička avokadovega namaza ali košček avokada
- 2 žlici olivnega olja
- 1 žlička soli
- 0,70 dcl do 1 dcl vode
Nadev:
- mešana zelenjava – jaz sem danes kupila zmrznjeno
- malce kamutovih kosmičev za zgostitev, ni pa tole nujno potrebno
- tofu ali sojine kosmiče, po želji
- avokadov namaz
- pikantna omaka*
Torej zamesimo testo, ki naj bo precej trdo a vendar dovolj voljno,
da ga lahko razvaljamo.
Pustimo ga stati 30 minut in v tem času pripravimo
nadev.
Na čebuli popražimo zelenjavo in pripravimo nam najljubši
nadev. Uporabite domišljijo. Nadev mora biti sočen vendar dovolj gost, da ga
lahko lepo ovije v tortilje.
Ko je testo spočito, ga razvaljamo, oblikujemo v krogce (kar
z reno)
in spečemo v suhi ponvi, brez olja. Ravnokar pečene tortilje so precej
trde vendar se hitro razpustijo.
Tortilje najprej pomažemo z avokadovim namazom in nato nadevamo
z želenimi okusi, pokapamo s paradižnikovim pirejem, postavimo ponovno v ponev,
pokrijemo in na malem ognju dodobra pregrejemo, da se sestavine med seboj lepo
vežejo.
Na krožniku je dobro, da se poleg tortilje najde malce
naribanega zelja ali korenja (lahko to ali nič, ali kaj drugega svežega), avokadov namaz in pekoča omaka.
Dober tek!
Vrednost bi jaz ocenila za 2 osebi nekje na 1,5 do 2 Eur.
*Pikantna omaka - pripravim jo doma, in sicer 1dcl paradižnikovega
pireja in 2 mala suha čilija prevrem, kanček soli in pol male žličke kisa. Shranjena
v hladilniku zdrži zelo dolgo časa. No pri nas ne :) pri nas gre to hitro v promet.
Komentarji
Objavite komentar