Dobro preprosto zdravo in ugodno kosilo pa še hitro pripravljeno., zraven jaz včasih postrežem še polpetke.
Potrebujemo:
- pol glave zelja
- 1 večjo čebulo
- česen
- 6 žlic olivnega olja
- 1 večje korenje, po želji
- lovor, majaron, šetraj, sol
- 1 žlica sladke paprike
- par kapljic jabolčnega kisa
- krompir za pire in nekaj sojinega mleka, da ga lepo kremasto vmešamo, lahko tudi sojino smetano (to moram še razmisliti kako doma narediti, receptov je veliko jaz iščem najugodnejšega)
Na olju popražimo čebulo, ko postekleni,
dodamo na "špagete" narezano zelje, naribano korenje, lovor, šetraj,
sol, majaron in par kapljic jabolčnega kisa. V pokriti posodi na blagem ognju dušimo,
da zelje lepo upade, dodamo papriko v prahu, česen, še malce podušimo,
odstavimo in se posvetimo krompirju.
V osoljeni vodi skuhamo na kocke narezan
olupljen krompir, ga odcedimo, da ostane malce vode, da ga bomo lepše zmešali,
potem pač po želji teksture krompirja dodajamo sojino mleko, sojini smetano,
karkoli, če ima kdo še kakšno bolj izvirno idejo, je bom zelo vesela.
Ko imamo pripravljen pire, pogrejemo zelje, skupaj postrežemo na krožniku za zraven pa en vegan čokoladni mouse in je.
Komentarji
Objavite komentar