Regrat je uporaben prav tako kuhan, jaz ga pripravljam na razne načine, danes mi je zadišal riž.
Sestavine:
Polnovredni riž že dan prej namočimo in skuhamo.
Na olivnem olju popražimo šalotko, solimo, dodamo na manjše konce narezan regrat, ter zalijemo z nekaj žlicami vode. Dušimo cc 5 minut, dodamo stisnjen česen in riž.
Lepo pregrejemo in jed je pripravljena.
Zraven postrežem korenčkove rezance z bučnim ali olivnim oljem.
Korenček narežemo z lupilcem krompirja ter pokapamo z oljem. Po želji lahko korenje tudi kisate in ga pripravite kot običajno solato.
Dober tek!
Sestavine:
- polnovredni riž
- regrat
- šalotka
- česen
- olivno olje
- korenje
Polnovredni riž že dan prej namočimo in skuhamo.
Na olivnem olju popražimo šalotko, solimo, dodamo na manjše konce narezan regrat, ter zalijemo z nekaj žlicami vode. Dušimo cc 5 minut, dodamo stisnjen česen in riž.
Lepo pregrejemo in jed je pripravljena.
Zraven postrežem korenčkove rezance z bučnim ali olivnim oljem.
Korenček narežemo z lupilcem krompirja ter pokapamo z oljem. Po želji lahko korenje tudi kisate in ga pripravite kot običajno solato.
Dober tek!
Komentarji
Objavite komentar