Pasulj



Za to močno in dobro jed potrebujemo:
  • 500 g suhega belega fižola
  • 4 čebule
  • 2 žlici olja
  • 1-2 žlici moke
  • sol
  • noževa konica ostre mlete rdeče paprike
  • lahko po želji tudi čili, meni zelo paše vendar je potrebno biti previden :) 
  • da je bolj »ta pravo« dodam prekajen tofu

Fižol preberemo, temeljito operemo in namočimo za 24 ur, vodo večkrat zamenjamo.
Ko ga operemo fižol kuhamo nekje 20 minut. Vodo odlijemo, dodamo novo toplo vodo, sesekljano čebulo in kuhamo, da se fižol popolnoma zmehča.

Za prežganje v ponvi segrejemo olje, dodamo moko, ki jo blago rumeno prepražimo, ves čas mešamo. Dodamo še sladko papriko in razredčimo z malo vode od fižola. Vse skupaj vmešamo v pasulj. Počasi kuhamo še 10 minut (zaradi dodanega prežganja kuhamo vsaj še 5-10 minut, da se izgubi okus po moki).

Simpl k pasulj :)

In dober tek!

Komentarji