Kislo zelje
vedno kuham "na veliko". Torej kilogram kislega zelja. Kupite ga tam
kjer vam je po okusu najboljši, vedno vzamem naravno skisanega. Do sedaj smo
imeli domačega, vendar letos smo se odločili za pavzo.
Sestavine
- 1 kg kislega zelja
- 1 čebila
- 0,5 dcl olivnega olja
- 4-5 žlic drobljenih ovsenih kosmičev (po želji kako želite zgoščeno zelje)
- voda (to tudi dodate po želji glede na to kako gosto zelje želite, jaz je dodam cc 1,5 litra
Kako jaz
pripravljam kislo zelje:
V večjo
posodo dam 0,5 dcl olivnega olja, na njem prepražim eno na koščke narezano
čebulo, ko lepo porumeni, dodam oprano (pač operem zelje do želene kislosti)
kiso zelje in na majhnem ognju pustim, da se nekaj časa praži oz. duši. Nato
dodam 4-5 žlic robljenih ovsenih kosmičev, zalijemo z vodo in kuhamo cc 30-40
minut.
Če komu kdaj
povem, da v kislo zelje dodajam kosmiče, skoraj omedli. Vendar meni je zelo
dobro. Željna "omaka" postane kremasta in blagega okusa. Ta jed je na
mojem jedilnuku vsak dan od tokom zime, kot dopoldanska malica.
Zraven
postrežem domač kruh.
Dober tek!
Komentarji
Objavite komentar