Zakaj
fronta? Tako je moj dedek govoril juhi v katero je nametal vse kar je našal, na
koncu pa je izpadlo izjemno dobro.
Včeraj je
bil kar naporen dan, potem pa sva si z možem privoščila nekaj urno posedanje in
klepet.
Lakota
grozna :) kaj skuhati, da bo hitro. Nudli, seveda nudle imava narejene.
Potrebujemo:
- rezance
- brstični ohrovt (nabrala sem ga pri mojih starših in je odličen razlika od kupljenega ogromna)
- dva večja korenja
- čebula
- česen in ostale želene začimbe, meni je žajbelj odličen
- pol kocke tofuja
- 4 žlice domače paradižnikove mezge, ki jo vsako leto pripravlja moj fotrič in je resnično mahar v tem
- par kapljic sojine omake
Rezance skuhamo
in ohladimo, kuhani so zelo hitro ne glede na to, da so posušeni.
Na olivnem
olju sem popražila čebulo, dodala brstični ohrovt, naribano korenje in tofu,
zmešala. Rezultat, sita ko boben in zelo zadovoljna, ker je bilo skuhano zelo
hitro in nasitno.
Dober tek!
Komentarji
Objavite komentar