Čemaževi štruklji


Vse že diši po čemažu.
In možnosti priprave te zeli so neomejene. Danes naj bodo na domačo vižo, štruklji.


Za pripravo potrebujemo:
  • 350g črne moke
  • 3 žlice sojinega mleka
  • ščep soli
  • 1 žlica olivnega olja
Nadev:
  • listi čemaža (cc 150g)
  • 1 kocka tofuja,
  • žlička pšeničnega zdroba (jaz dajem pririn zdrob, ki ga dobim v mlinu)




V moko naredimo vdolbinico dodamo sojino mleko, žlico olivnega olja (tega lahko še dodate malce več, naj bo testo rahlo za valjanje). 
Zamesimo testo, ga razvaljamo, in nato namažemo s čemaževim nadevom. 
Štruklje zavijemo v premočen peki papir in ob koncih zavežemo, lahko uporabimo tudi gazo ali servieto. 

Nadev: čemažev liste sesekljamo, odamo pretlačen tofu in malce pirinega zdroba. Solimo in popramo.

Kuhane štruklje vzamemo jih pustimo malo počivati, da se okusi lepo pomešajo, odvijemo narežemo in zabelimo z drobtinami in olivnim oljem ali le olivnim oljem.

Zraven velika skleda motovilca in je kosilo popolno.

Dober tek!


Komentarji