In možnosti priprave te zeli
so neomejene. Danes naj bodo na domačo vižo, štruklji.
Za pripravo
potrebujemo:
- 350g črne moke
- 3 žlice sojinega mleka
- ščep soli
- 1 žlica olivnega olja
Nadev:
- listi čemaža (cc 150g)
- 1 kocka tofuja,
- žlička pšeničnega zdroba (jaz dajem pririn zdrob, ki ga dobim v mlinu)
V moko naredimo vdolbinico dodamo sojino
mleko, žlico olivnega olja (tega lahko še dodate malce več, naj bo testo rahlo
za valjanje).
Zamesimo testo, ga razvaljamo, in nato
namažemo s čemaževim nadevom.
Štruklje zavijemo v premočen peki papir in ob koncih zavežemo, lahko uporabimo tudi gazo ali servieto.
Štruklje zavijemo v premočen peki papir in ob koncih zavežemo, lahko uporabimo tudi gazo ali servieto.
Nadev: čemažev liste sesekljamo, odamo pretlačen tofu in malce pirinega zdroba. Solimo in popramo.
Kuhane štruklje vzamemo jih pustimo malo
počivati, da se okusi lepo pomešajo, odvijemo narežemo in zabelimo z
drobtinami in olivnim oljem ali le olivnim oljem.
Zraven velika skleda motovilca in je
kosilo popolno.
Dober tek!
Komentarji
Objavite komentar