Rezanci, popraženi s korenjem in tofujem



Od včeraj mi je ostalo malo tofuja … moko črno imam v omari, v hladilniku je čebula in korenje.
Solata je zagotovljena.
To je to, več ne potrebujem. Z rezanci je tako, če imam čas delam domače, če ga ni, kupim polnovredne špagete. Oboje je dobro.

Rezanci:
-300g črne moke
-1 dcl vode
- kurkuma seveda da dobijo izgled »iz domačih jajc«, vendar to kurkumo lahko povsod spuščate, meni pač res lepše zgleda z kurkumo
-žlica olivnega olja
Ostalo:
-3 žlice olivnega olja
-tofu 
-dva večja korenja
-sol, olje, poper, česen, peteršilj

Testo vmesimo z zelo toplo vodo, potrebno je pripraviti precej trdo testo. Dobro ga pregnetemo in damo počivati.
Jaz ga navadno pripravim zjutraj. Ko sem še hodila v službo sem ga pripravila preden se šla v službo.
Iz testa pripravimo rezance.Skuhamo jih v rahlo soljenem kropu, kuhani so tako rekoč takoj, v cc 3 minutah.
V kozici na olivnem olju popražimo koščke tofuja, odstavimo. Nato v olje dodamo na rezance nasekljano čebulo, ko postekleni dodamo naribano korenje ter pokrijemo, da se korenje razpusti. Po cc 10 minutah dodamo tofu, solimo, popramo, dodamo peteršilj in strok česna, primešamo rezance in jed je pripravljena. 
Zraven skleda solate.

Dober tek!

Ocena, če so kupljeni špageti=1,5 Euro
špageti (ker jih jaz res pojem veliko in za 2)=0,35
tofu je doma=040
2 korenja=0,20
čebula, česen, peteršilj, sol, olje=0,50

V primeru, ko so domači rezanci še manj, s tem da jih iz zgornjega recepta dobiš (za 2 osebi) za 2 obroka ali 1 obroka in še nekaj za župce ostane.

Če jih shranjujete, jih zelo dobro posušite, da vam ne splesnejo, ko jih zaprete v posodo. Če pa nimate težav s kuhinjskimi molji, je najbolj idealnja papirnata vrečka.


Komentarji