Leča je eno tistih superživil. In je zelo uporabna v kuhinji.
V tem receptu uporabljam zeleno lečo.
Čebulo popražim, dodam oprano lečo in zalijem z vodo. Dodam zelišča, zelo paše žajbelj, lovor in timijan. Meni je ta kombinacija najbolj všečna.
Je pa možno mnogo kombinacij.
Leča se skuha v cc 30-40 minutah. Solimo in zgostimo (jaz gostim z zmletimi ovsenimi kosmiči).
Dodamo žličko sladke paprike v prahu, žličko paradižnikovega koncentrata.
Postrežemo s pire krompirjem, ki ga pripravimo s sojinim mlekom in margerino.
Najti je potrebno margerino, ki ne vsebuje sestavin živalskega izvora. Navadno so to to najbolj obične margerine, vsaj po opisu sestavin sodeč. Glede margarine moram še malce "diplomirati".
Ta obrok je zelo dober in nasiten. Lahko se lečo je tudi s kruhom ali kakšno drugo prilogo, meni najbolj ustreza s pire krompirjem.
- 200g zelene leče (namočimo čez noč)
- 1 čebula, 1 strok česna, nekaj vejic žajbla, timijan, lovor
- sol
- žlička sladke paprike v prahu
- žlička paradižnikovega koncentrata
- malce moke ali mletih ovsenih kosmičev
V tem receptu uporabljam zeleno lečo.
Čebulo popražim, dodam oprano lečo in zalijem z vodo. Dodam zelišča, zelo paše žajbelj, lovor in timijan. Meni je ta kombinacija najbolj všečna.
Je pa možno mnogo kombinacij.
Leča se skuha v cc 30-40 minutah. Solimo in zgostimo (jaz gostim z zmletimi ovsenimi kosmiči).
Dodamo žličko sladke paprike v prahu, žličko paradižnikovega koncentrata.
Postrežemo s pire krompirjem, ki ga pripravimo s sojinim mlekom in margerino.
Najti je potrebno margerino, ki ne vsebuje sestavin živalskega izvora. Navadno so to to najbolj obične margerine, vsaj po opisu sestavin sodeč. Glede margarine moram še malce "diplomirati".
Ta obrok je zelo dober in nasiten. Lahko se lečo je tudi s kruhom ali kakšno drugo prilogo, meni najbolj ustreza s pire krompirjem.
Komentarji
Objavite komentar