Šampinjoni v kremni omaki z rezanci



Danes res na hitro pripravjeno kosilo. Še rezance sem kupila jih nisem delala doma :) Je treba iti na sneg, ni časa bit za šporgetom :)

Za 2 osebi sem uporabila:

  • 250g šampinjonov
  • 1 rdeča čebula
  • česen, kar precej
  • peteršilj, sol,poper, malce majarona
  • Ovsena smetana za kuhanje
  • žlica kvasnih kosmičev
  • 1 žlička koruznega škroba


Na olju popražimo čebulo in dodamo očiščene in narezane šampinjone.

Dušimo dobrih 10 minut. Dodamo koruzni škrob, pomešamo in zalujemo z 1,5 decilitra vode.

Kuhamo še 10 minut, da se omaka lepo zgodti in občasno pomešamo. Nato solimo, dodamo še majaron, ovseno smetano, česen, malce popra in peteršilj. 

Pokuhamo. Na koncu dodamo še kvasne kosmiče in dobro premešamo.

Rezance skuhamo po navodilih in jih dodamo v omako.

Zraven skleda solate in smo pripravljeni za uživanje sobotnega popoldneva.

Vse dobro vam želi - Minci.


Komentarji