Pisan lonec


 

Ta jed je nastala prvič pred nekaj leti, ko sem kolebala med omako in pire krompirjem ali pečenim krompirjem.

Po eni strani mi je dišala omaka, po drugi pečen krompir… in sem združila.
 
Količine odmerite poljubno odvisno ali želite več tofuja, ali več krompirja ali več zelenjave :)

Sestavine:
  • tofu
  • krompir
  • čebula
  • paradižnik
  • paprika
  • korenje
  • česen
  • olivno olje
  • želene začimbe (peteršilj, drobnjak, bazilika)
  • rožmarin
  • sol in poper

Mlad krompir skuhamo v oblicah. Malce ohladimo.

Popečemo tofu narezan na koščke in ga damo na stran.

Na olivnem olju popražimo čebulo, dodamo korenje, paradižnik, papriko, ter dušimo do mehkega.

Med tem časom, krompir narežemo na kose in ga v ponvi na visoki temperaturi precej močno zapečemo, dodamo mu rožmarin. Ko dobi skorjico ga vmešamo v zelenjavo, dodamo tofu.

Rahlo podušimo, da se okusi pomešajo.

Dober tek!

Komentarji