Testeninski žepki s tofujem, porom in regratom

Vegan polnjene testenine - žliktofi

Testo pripravimo enako kot za rezance, morda je lahko malce mehkejše.

Nadev pripravimo čisto preprosto.

  • tofu
  • čebula
  • regrat
  • sol, poper, olivno olje
  • po želji 2 žlici mletih lešnikov



Na olivnem olju zarumenimo čebulo, dodamo tofu, česen in na drobno narezan regrat.



Ko je lepo prepraženo, ohladimo in zmečkamo, da dobimo lepo maso. Dodamo malce mletih lešnikov. To po želji lahko tudi brez, nadev naj bo kompakten, da lahko z žličko oblikujete kupček.



Testo zvaljamo, oblikujemo krogce in jih polnimo z nadevom. Da se nam lepo sprimejo robove nelahko pomažemo z vodo, če pa imate takle stiskalnik, kot je na sliki, pa to ni potrebno.



Testene žepke skuhamo v osoljenem kropu. Kuhani so zelo hitro nekje 5 minut.
Slika je simbolična



"Omaka":

  • regrat
  • por
  • olivno olje
  • po želji malce suhega čilija
  • po želji na koščke narezan posušen paradižnik (dodamo gačisto na koncu, na krožniku)


Vse sestavine prilagodite svojim želja, vedeti je treba le, da regrat zelo upade in ga je fino dati malce več.

Na olivnem olju popražimo por, solimo, popramo in dodamo regrat. Vse na blagem ognju dušimo še 5 minut in nato dodamo kuhane testenineske žepke.



Zraven skleda solate, po možnosti regrat :)

Dober tek!

Komentarji